De fleste har vel oplevet, at der pludselig er et program på PC’en man ikke selv husker at have installeret. Der findes rigtigt mange uønskede programmer, der bliver downloadet sammen med ting man netop ønsker at downloade.

Er man ikke opmærksom på at der er et flueben der lige skal fjernes, installeres ikke blot det ønskede program, men også et eller flere medfølgende uønskede programmer.

I sig selv er de uønskede programmer ikke nødvendigvis malware eller virus - men mange af dem trækker yderligere programmer ned efterhånden. Så ender man med at får malware, altså et program der er lavet for at gøre skade på din PC.

Ofte kommer der programmer på PC’en der advarer om et stort antal problemer eller virus på systemet. Det kan så lige klares bare man køber programmet.

Konsulent Service

Andre gange ender man med det der kaldes ”Ransomware” hvor PC’en bliver låst og man skal betale for at får den låst op.

Selvom man har antivirusprogram på PC’en er det ikke altid garanti for at man ikke får en virus. Virus kan komme mange steder fra - f.eks. fra en ekstern USB nøgle med billeder, eller fra en e-mail med en sød lille besked. Fælles for dem er at brugeren intetanende åbner billedet eller beskeden og accepterer dermed en virus.

Er det en ny virus er det ikke sikkert dit antivirusprogram fanger den.

Har du i forvejen en masse malware på din PC er du desuden tit udsat for at dit antivirusprogram er blevet slået fra af et malware program og PC'en er derfor sårbar for alle slags virus.

Konsulent Service

Hos Jensens IT Support kan vi hjælpe dig med at rense din PC både for virus og malware og samtidig får dit antivirusprogram til at køre igen hvis det er blevet slået fra. Vi går meget grundigt til værks og ofte kan det tage optil flere dage at rense en PC hvis den er kraftigt inficeret.

Vi kan dog i langt de fleste tilfælde både redde data og systemfiler, men der kan opstå situationer hvor en PC er så inficeret at en geninstallation er nødvendig.

I sådanne tilfælde vil vi selvfølgelig gøre alt hvad vi kan for at redde de data (billeder, dokumenter og e-mail) der er på PC’en og sørge for at de bliver lagt ind igen efter en geninstallation..

Konsulent Service